Network Menu

Om SWEA Västerås

Varför finns SWEA i Västerås?

Denna fråga kan besvaras med följande kortfattade historik:

För 20 år sedan var vi några damer från Västmanland-Dalarna, som återvände hem från vida världen. Vi fick kontakt med varandra via SWEA Stockholm, där de kom med förslaget att vi skulle slå oss samman och bilda en egen lokal förening.

Sagt och gjort, träffades vi och bildade en underavdelning till SWEA Stockholm. Året var 1992 och vi hette då SWEA Västmanland-Dalarna. Vi växte och 1993 blev vi en egen avdelning och bytte namn till SWEA Västerås.

Vår första Sverige-middag i Västerås arrangerades 1998 och blev en stor succé! Sedan dess har vi haft ytterligare tre Sverige-middagar 2003, 2008 och 2013.

Jag var en av dem som var med från början och är mycket stolt över att vara en Swea-syster i Västerås. Vår förening har betytt mycket för många och är en global länk både vid ut- och hemflytt till Sverige.

Nu för tiden är det lätt att kommunicera via Internet med e-post och Skype m m. Vilken enorm skillnad till det bättre! 1991 saknade vi Sweor här i Västerås till och med FAX.

Jag vet att tack vare SWEA har vi kunnat stödja och hjälpa många människor och gör så fortfarande med det världsomfattande nätverk som SWEA är.

/Pia Edstam
Co-founder SWEA Västerås