Network Menu

Augusti 2013

Kära Sweor!

Sommaren lider mot sitt slut och nu blickar vi framåt hösten som väntar oss! Våra programvärdinnor är i full fart med höstprogrammet och många spännande aktiviteter. Kom gärna med tips och idéer om det är något särskilt ni önskar, i detta fall gäller ju fler kockar desto bättre soppa!

 

Vad har hänt i SWEA-världen?

 

Den 7-8 augusti var det som bekant Sverigemiddag och vi i SWEA Västerås stod som arrangör! Det blev ett mycket lyckat evenemang med Sweor från hela världen. Bland annat tog vi en båttur på Mälaren och klarade oss undan det stundande regnet som slutligen valde att spela sin smattrande musik över stipendieutdelning under Västerås Slottstak. Landshövdingen stod som värd och stipendiaternas tal fyllde den fina salongen. Jag vill ge ett stort tack till alla som deltog och bidrog till att det blev ett sådant lyckat evenemang. Ett särskilt tack till festkommittén och Elvy Doverholt, vår festgeneral, hon har varit en klippa under hela processen; utan hennes åror hade vi nog aldrig rott i land.

 

Vad kommer att hända i SWEA-världen?

 

Den 3-6 oktober reser jag till världsmötet i Bologna, Italien för att delta i regionmöten med andra avdelningsordföranden samt ta del av givande paneldiskussioner, föredrag och seminarier. Det kommer att bli en hel del arbete men SWEA Rimini står som värd och erbjuder bland annat utflykter och goda middagar, så möjligen att jag förenar lite nytta med nöje! Jag hoppas att jag möter många Sweor där då det är ett ypperligt tillfälle att träffa såväl gamla som nya väninnor från världens alla hörn. För mer information besök gärna SWEA Internationals hemsida.

SWEA Västerås fyller 20 i år och det ska vi givetvis fira!

Vi har nu 45 medlemmar och växer därmed sakta men säkert och det är med stor glädje. Vår förening har en betydelsefull uppgift och vision för Sverige, den svenska kulturen och det svenska språket, likväl på hemmaplan som på bortaplan, över gränser och generationer sprider vi vår SWEA-anda oavsett ålder och ursprung. Jag hoppas att ni alla känner det och tar med er det när ni nätverkar så att “SWEA-öronen” går varma!
Avslutningsvis vill jag återigen tacka er alla för en fantastisk Sverigemiddag och en god start på 2013. Jag är stolt över att vara ordförande för SWEA Västerås och möjligheten att få ta del av alla de underbara kvinnorna som utgör dess pelare! Hoppas att ni har haft en skön sommar, har vi tur så stannar den en liten stund till…

Vi möts bland höstlöven,
Pia Edstam