Network Menu

Mars 2018

Hej kära Sweor i Västerås,

detta är mitt första månadsbrev som Er ordförande.

Jag vill börja med att tacka för ett fantastiskt lärorikt år som vice ordförande och för ett mycket trevligt årsmöte.

Min allra första kontakt med SWEA fick jag när jag bodde i Shanghai och blev medlem i SWEA Peking. När jag hösten 2014 flyttade tillbaka till Sverige var det självklart för mig att kontakta SWEA Västerås och jag har verkligen fått ett fint stöd i mitt återvändande in i det svenska samhället.

En kort presentation:
Mitt namn är Louise Pedretti och jag är uppvuxen i Västerås med en italiensk pappa och svensk mamma och två systrar. Jag har således en stor högljudd svensk/italiensk familj samt en dotter som är 19 år som just nu befinner sig i Ecuador på ett sk Global Citizen År.

Jag har studerat vid Stockholms och Uppsala Universitet. Min första examen var i beteendevetenskap och den andra i pedagogiskt ledarskap. Jag har haft många varierande arbeten/uppdrag i min yrkeskarriär och idag arbetar jag som rektor/förskolechef.

Jag återvände till Sverige 2014 och har tidigare bott i, Oak Ridge, TN, USA, Sydney, Australien, Shanghai, Kina och Muscat, Oman. Jag har även bott kortare perioder i Italien och studerat i Florens. Mina intressen är att resa, läsa, spela mahjong och golf. Jag går så ofta jag kan på bio och älskar god mat och dryck i glada vänner lag.

I mina kommande månadsbrev kommer övriga styrelsemedlemmar att kort berätta om vilka de är och hur de blev Sweor.

SWEA året som gått har bestått utav Sverigemiddagen i Helsingborg i juni, SWEA Internationals årsmöte i Rom i april. Regions och Världsmötet i Perth i oktober.

Jag fick bla förmånen att representera SWEA Västerås i Helsingborg, tillsammans med dåvarande ordförande Monika Eiborn. Vidare deltog jag vid världsmötet i Perth tillsammans med vår sekreterare Mariann Kristensson.

SWEA året 2018 inleds med Internationals årsmöte i San Fransisco i april, Sverigemiddagen i Västerås i augusti och Regionmötet för ÖEMA (vår region) kommer att hållas tillsammans med VEMA regionen på Mallorca i oktober.

Världsmötet 2019 kommer att gå av stapeln i Dubai. Jag kan rekommendera att delta i ett världsmöte. Det är en fantastisk upplevelse att få träffa SWEOR ifrån hela världen och att delta i programmen/utflykter som erbjuds.

SWEA Västerås program 2017 har varit fyllt utav bridge- och bokklubb, luncher, utflykter, konst, lucia/julfirande samt besök och möten med spännande personer. Vi i styrelsen tar tacksamt emot aktivitets/utflykts förslag till 2018 års höstprogram.

Jag vill även passa på att berätta om festkommitténs arbete inför Sverigemiddagen i augusti.
Vi har hittills träffats vid fyra tillfällen och har nu som ni säkert sett på Sweas hemsida, fastställt programmet för Sverigemiddagen. Anmälningarna har redan börjat komma in och det känns oerhört roligt. Glöm inte att anmäla Er!

Det kommittén arbetar med för tillfället är inbjudningar, sponsorstöd och planering men snart kommer det att övergå till mera praktiska uppgifter.

Vi kommer att behöva allt stöd vi kan få för att Sverigemiddagen i Västerås ska bli lyckad.

Hör gärna av er till Monika Eiborn, monika.eiborn(Replace this parenthesis with the @ sign)telia.com, vår festgeneral, om du/ni önskar hjälpa oss.
Information om Sverigemiddagen i Västerås kommer att ske fortlöpande under våren.

Jag vill välkomna våra nya medlemmar och hoppas att ni kommer att trivas i Västerås och med oss i SWEA Västerås.

Om du som medlem har några frågor, funderingar eller förslag, tveka inte att kontakta mig på 070-456 6988 eller louise.pedretti(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se eller någon av de övriga styrelsemedlemmarna.

Jag påbörjar nu med glädje mitt första år som ordförande i Västerås med en härlig styrelse till mitt stöd.

Med bästa hälsningar
Louise Pedretti
Ordförande SWEA Västerås