Network Menu

Mars 2017

Monika Eiborn
Ordförande SWEA Västerås

Född i Södermanland men uppvuxen i Kolsva utanför Köping i Västermanland. Så jag känner mig som en typisk västmanländska. Jag läste matematik i Uppsala och kemi i Göteborg, en utbildning som gjorde att jag sedan hamnade inom kärnkraftindustrin, dåvarande ASEA Atom, i olika befattningar. När jag slutade i industrin för att övergå till kärnkraftsmyndigheten var jag informationschef.

På myndigheten ansvarade jag för Icke Spridningsfrågor (dvs av nukleärt material) vilket gjorde att jag vistades mycket i Wien, där det internationella atomenergiorganet IAEA finns.

Direkt efter studenten var jag ett år i Paris, läste franska på Sorbonne och arbetade som springflicka på ett svenskt kontor. Jag bodde senare ett halvår i Buenos Aires och på sjuttiotalet två och ett halvt år i Teheran, Iran. Under 13 år hade vi en lägenhet i södra Frankrike där vi tillbringade en hel del tid.

Min man dog för fem år sedan och jag lever ensam kvar i huset i Västerås. Jag har två barn och fyra barnbarn som jag hämtar på dagis/skola varje vecka. Jag har ett sommarhus vid Mälaren, där jag har höns på somrarna. Så mycket tid går åt till mina barnbarn och hus. I övrigt spelar jag lite golf och gärna en vända bridge.

Under de sista två åren har jag varit Vice Ordförande i SWEA Västerås men axlar sedan 2016 rollen som Ordförande.