Network Menu

Sverigemiddagen 2013

I år arrangerade SWEA Västerås Sverigemiddagen och vi vill tacka alla som deltog samt bidrog till att göra festligheterna till en succé! Ett särskilt tack riktas mot stipendiaterna och Årets svenska kvinna; deras arbete för Sverige och den svenska kulturen är trots allt vad som gör SWEA till en sådan fantastisk förening!

Det var två härliga dagar av festligheter i Västerås och till vår glädje uppmärksammades Sverigemiddagen av VLT och Västerås Tidning. Reportrar från båda tidningarna besökte Sweorna när de träffades på Västerås Slott och vi känner oss mycket stolta över att SWEAs anda fortsätter att spridas vidare!

Nedan följer ett utdrag från VLTs artikel skriven av Madeleine Longo.

“De kvinnliga medlemmarna i SWEA har rest till Västerås från alla delar av världen. De har samlats på slottet för att beskåda stipendieutdelningen till tre kvinnor. (…) Landshövdingen Ingemar Skogö håller ett tal om staden och Swea Internationals ordförande Margret Sikkens Ahlquist önskar alla hjärtligt välkomna till utdelningen. Kristina Henricson Briggs är doktorand på Chalmers. Hon är först ut och får det interkulturella stipendiet. Redan nästa vecka ska hon åka till Tanzania och göra en fältstudie om entreprenörskap inom bistånd. (…) Nästa kvinna på tur är Janica Nordström. Hon är doktorand på universitetet i Sydney, Australien, och hennes avhandling undersöker hur “svenskheten” utvecklas genom svensk undervisning via internet. (…) Stipendiet för Årets svenska kvinna går till Mona Hennings som är född i Jordanien. Hon har översatt svensk barnlitteratur till arabiska. (…) -Vi är otroligt stolta över våra stipendiater, säger Sweas grundare Agneta Nilsson.”

Artikeln från Västerås Tidning, skriven av Lasse Blom, återfinns i helgupplagan utgiven vecka 33, 17 Augusti 2013. Artikeln från VLT återfinns i upplaga nr.180, publicerad den 9 Augusti 2013.

 

Ett stort tack, återigen, från oss i SWEA Västerås för denna gång. Vi skickar varma hälsningar till er alla med önskningar om en skön sensommar och en god start på hösten!